Koti      Ystäväkirje
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


 
 
 
 

_____________________
 
 
 
 
 
Airi Kekäle: Kaksi karitsaa
 
 
Tällä sivulla julkaisemme Vaasan Lähimmäisyhdistyksen toiminnassa mukana olevien henkilöiden tekstejä, jotka voivat olla ystäväkirjeitä, Lähimmäiskodin viestejä, jäsenkirjeitä tai uutiskirjeitä.

 
*********************
 
Lähimmäisen joulu
 
Kuuntelin radiosta Petri Laaksosen esittämää laulua Joulu ikkunan takaa. Muistelen omaa isääni, joka äitini kuoleman jälkeen vietti muutaman joulun ilman puolison läsnäoloa ja häntä kaivaten. He kumpikin viettävät jo ikuista joulua Taivasten valtakunnassa. Juhlapäivistä etenkin joulu on aikaa, jolloin yksinäisille läheisen ja ystävän kaipaus on voimakkainta.
 
Laulun edetessä ajattelen monia yksin asuvia tai muuten yksinäisyydestä kärsiviä lähimmäisiämme, jotka joutuvat tämänkin joulujuhlansa ja sen jälkeen jatkuvan arkensa viettämään juuri kenenkään käymättä. Näitä lähimmäisiämme on sekä omissa kodeissaan että monissa hoitopaikoissa. Omaiset ovat saattaneet miltei kokonaan unohtaa heidät tai eivät ehdi omassa kiireisessä elämänrytmissään edes piipahtaa läheisensä luona.
 
Hyvät kanssaihmiset, muistakaamme läheisiämme ja lähimmäisiämme muulloinkin kuin vain jouluna tai muina juhla-aikoina. Kaukanakin asuvalta puhelu tai kirje silloin tällöin antaa läheisen elämään sisältöä ja tuo yksinäisyyteen viestin, että hänestä välitetään. Hän on olemassa. Paljon puhuva on sanonta, että "kukkia kannattaa tuoda läheisille heidän eläessään, eikä vasta hautakummulle". Pitäkäämme hyvää huolta heistä, jotka elämäämme ovat lapsuuskodeissamme hyvät matkaeväät antaneet.
 
Sankarihautojen äärellä on hyvä muistaa kunnioittaen heitä, joiden elämä päättyi sodissa maamme vapauden ja itsenäisyyden puolesta. Sotaveteraaneja on yhä keskuudessamme. Antakaamme heille suuri kiitos siitä, että saamme elää vapaana vapaassa maassa.
 
Aivan erityisesti meidän jokaisen tulee suunnata ajatuksemme ja elämämme kohti Joulun Herraa. Vapahtajamme Jeesus Kristus hankki meille todellisen vapauden ja rauhan. Se kestää kuolemankin edessä.
 
Lopuksi otteita Petri Laaksosen laulusta Joulun ikkunan takaa:
 
"Harmaa kaupunki valmistuu juhlaan, juhlapuvun myös saa joulupuu.
Vitilumi luo maiseman puhtaan, lunta meille jos suo joulukuu.
 
Valomainokset luoksensa kutsuu, lahjat värikkäät käärönsä saa.
Jotain kiireitten keskelle hukkuu. Vanhus katsomaan jää ikkunaan.
 
Joulun alla hän haaveilee salaa, katsoo joulua ikkunan takaa.
Kaiken antaisi pois, mukaan päästä jos vois seuraan muiden, ei riemulla rajaa.
Joka joulu hän haaveisiin palaa, katsoo joulua ikkunan takaa.
Joulun kaikille sois. Jos vain tahtoa ois, joulumieltä voi kaikille jakaa.
 
Joulu aikaa on lahjain ja lasten, joululauluja taas soitetaan.
Painaa poskensa ikkunaa vasten rakkaitaan vanhus kun odottaa.
 
Joulun alla hän haaveilee salaa..."
 
Siunattua joulua armon vuonna 2014!
puheenjohtaja Juhani
 
********************* 
 
 
 
 
 
 
 
© 2014 Vaasan Lähimmäisyhdistys